The governance sector has no clear framework and plan to use the capabilities of organizations
News & EventsThe governance sector has no clear framework and plan to use the capabilities of organizations
- visits: 476
- 4.5/5.0
- 12 Comments
- Published: 2023-08-30
- Updated:
- Read Time: 5 Minutes
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران در گفتگو با تولید و اقتصاد
امیرعباس اختراعی می گوید، مجامع تشکلی و اتاق های بازرگانی درگیر مسائل داخلی بودهاند یا واقعا نتوانستهاند مسائل بخش تولید و صنعت را به معنای واقعی مورد حلاجی و تحلیل قرار بدهند.
به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد، مهندس امیرعباس اختراعی رئیس هیئت مدیره ستصا درپاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تشکل ها تا چه حدی توانسته اند در بخش رفع موانع تولید برای اعضای خود موفق باشند؟ به خبرنگار ما گفت: تشکلها به خصوص در سالهای اخیر موفقیت کمتری در راستای رفع موانع تولیدی برای اعضای زیر مجموعه خود داشتند و متاسفانه باید به عنوان هشدار عرض کنم که کاملا مشخص است که موفقیت تشکلها در سالهای اخیر رو به تضعیف بوده است.
اختراعی در ادامه علت عمده عدم موفقیت تشکل ها را در رفع موانع دو موضوع عنوان کرد و افزود: دلیل اول بخش حاکمیت هیچ چارچوب و برنامه روشنی برای استفاده از توانمندی تشکلها ندارد و در برنامههای رسمی و تصمیمگیری های مرتبط خود علی رغم سفارش موکد مقام معظم رهبری برنامه ویژهای مشارکت برای مشارکت طلبی بخش خصوصی و تشکلها و انجمنهای صنفی و جامعه تشکلی تولید و صنعت کشور نداشته است.
وی ادامه ادامه داد: دلیل دوم اینکه، بخش هایی که به عنوان کنفدراسیون یا پارلمان بخش خصوصی باید قلمداد بشوند مانند اتاق بازرگانی ایران، یا سایر بخشهایی که همچین نقشی دارند و مجامع تشکلی ما خوب ایفای نقش نکردهاند و درگیر مسائل داخلی بودهاند یا واقعا نتوانستهاند مسائل بخش تولید و صنعت را به معنای واقعی مورد حلاجی و تحلیل قرار بدهند. در نتیجه اگر هم بخش دیگر کارشان درگیر مسائل داخلی نبوده صرف مطالبی شده که از اولویتهای اصلی بخش تولید خارج بوده است که امیدوارم در دوره جدید اتاق بازرگانی و در ماههای آینده کنفدراسیون و پارلمان بخش خصوصی بتوانند بهتر ایفای نقش بکنند .
رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران "ستصا" گفت: این روند، روند از بین برنده امید است در واحدهای انجمنی و تشکلی کشور است زیرا رفته رفته خودشان را موثر نمیبینند و احساس میکنند تلاشی که میکنند بی ثمر است و بهترین کار این است که در چارچوب های بخش حاکمیت جدی به رسمیت شناخته شوند .
اختراعی بیان کرد: حداقل ۴ یا ۵ وزارتخانه که درگیر مستقیم با تشکل ها هستند مانند وزارت صمت، نیرو، نفت، کار . اینها باید اتاقهای مشاورهای کاملا رسمی و خوب در کنار معاونینش برای پلهای مرتبط داشته باشند.
این فعال اقتصادی کشور افزود: وزارت خارجه که در حال حاضر به دنبال توسعه همکاری با کشورهای منطقه و کشورهای مختلف جهان است باید در تیمهای اعزامی خود از افراد موثر صنعت و تولید به کمک تشکلها یارگیری کند و اهالی صنعت و تولید ببینند تغییری رخ میدهد و آنها جدی انگاشته شده اند در غیر این صورت با مسائلی که داریم، مانند بحران انرژی ، مانند برق که کم است اولین بخشی که برقش قطع میشود، بخش تولید و صنعت است در صورتی که بر اساس قانون این آخرین اولویت باید باشد یا وقتی مشکل آب داریم، آب در مراکز صنعتی که مصرفش کمتر از بخش کشاورزی است محدودیت آب پیدا میکنیم. در خصوص گاز هم همین مسئله را داریم.
وی در ادامه گفت: نهادههای انرژی وقتی تغییر قیمت پیدا میکند اولین بخشی که نشانه روی می شود، بخش تولید و صنعت است به دلیل این است که اگر این نشانه به سمت مردم برود نگران اعتراضات مردمی هستند پس بخش حاکمیت فشار را روی تولید میآورند
اختراعی در پایان گفت: این مسائل امیدی برای تولیدکنندگان باقی نمیگذارد و احساس میکنند در هر بحرانی که به کشور وارد میشود اولین واحدی که سپر بلا است و تاوان آن را باید بدهد در هر شکل بخش تولید و صنعت است و امروز آمارها و ایندکس های سرمایهگذاری جلو زدن نرخ استهلاک از بخش سرمایه گذاری که برای چندمین سال پیاپی رخ میدهد. رشد GDP کاملا این حقایق را نشان میدهد و ما به عنوان افراد دلسوز چه در بخش حاکمیت و چه در بخش خصوصی بخواهیم به این مسئله نگاه کنیم لازم است که عزم بسیار جدی بدنه در حال تخریب را با سرمایهگذاری خوب دوباره احیا کنیم.
پایگاه خبری تولید و اقتصاد