DAC technology for carbon capture

Satsa Multimedia Gallery

DAC technology for carbon capture

  • visits: 616
  • 4.5/5.0
  • 12 Comments
  • Published: 2023-09-02
  • Updated:
  • Read Time: 5 Minutes
Abstract:

بزرگترین پروژه جداسازی کربن در حال ساخت در کشور امریکاست. این طرح در ایالت وایومینگ (شمال غرب) قرار دارد و در نظر است تا سال ۲۰۳۰ کامل و راه ‏اندازی شود. ظرفیت سالانه این واحد جداسازی ۵ میلیون تن دی اکسید کربن بوده که در اعماق زمین قابل ذخیره شدن است.

Category:
ستصا - DAC technology for carbon capture

 

بهره برداری و باز انتشار مطلب ذیل با ذکر منبع بلامانع است 

 
 
 
 
 
 
 

فناوری DAC برای جذب کربن

 
⚙️ستصا-  انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران
 
✍?مریم خزاعی
 
?بزرگترین پروژه جداسازی کربن در حال ساخت در کشور امریکاست. این طرح در ایالت وایومینگ (شمال غرب) قرار دارد و در نظر است تا سال ۲۰۳۰ کامل و راه ‏اندازی شود. ظرفیت سالانه این واحد جداسازی ۵ میلیون تن دی اکسید کربن بوده که در اعماق زمین قابل ذخیره شدن است.  
 
?در این پروژه از فناوری ذخیره سازی مستقیم هوا (DAC-Direct Air Capture) استفاده می شود. بنا به اظهار آدریان کورلس مدیرعامل و مدیر دفتر تکنولوژی  شرکت Carbon Capture، در پروژه Bison (بوفالو) راکتورهایی به کار برده می شوند که در بسته‏ های حجیمی با اندازه مشابه کشتی بسته بندی شده اند. هریک از راکتورها با ماده ای پر شده که می تواند از طریق عبور هوا، با دی اکسید کربن واکنش داده و آن را جذب کند. بعد از توقف کار راکتور، حرارت افزایش می یابد و گاز دی اکسید کربن آزاد می شود و مجددا راکتور به  مدار تولید باز می گردد. در این پروژه صدها یا هزاران راکتور به کار گرفته شده ‏اند که به صورت هماهنگ با هم کار می ‏کنند.
 
?سپس گاز دی اکسید کربن جذب شده، از طریق چاه‏های از نوع VI به اعماق زمین (در عمق بیش از یک کیلومتر) تزریق می شود تا به صورت دائمی در سفره های زیرزمینی آب شور ذخیره شود. این سفره ‏ها توسط صدها فوت سنگ غیرقابل نفوذ پوشیده شده‏ اند که مانع از مهاجرت گاز CO2 به سطح زمین می‌شوند.
 
?انتخاب مکان مناسب برای ایجاد سایت DAC یکی از موضوعات کلیدی است. در این طرح به زمین های وسیعی که از ژئولوژی درستی برخوردار باشند برای جذب یا استفاده از دی اکسید کربن نیاز است.
 
?یکی از موضوعات مهم دیگر لزوم دسترسی به انرژی تجدیدپذیر در این طرح است زیرا فرآیند جذب هوای مورد نیاز در این طرح، انرژی-بر است.  شرایط اقتصادی هم باید خوب باشد زیرا در این طرح در نهایت محصول واقعی نداریم و صرفا از طریق پایش و ردیابی محصول و ابزار مالی اعتبار حذف کربن استفاده می شود که محصول مالی این پروژه است و قابل فروش به سایر شرکتهاست و آنها می توانند از اعتبارات مزبور برای جبران آلودگی تولیدی خود بهره برداری می کنند.
 
 ?در شرایط فعلی تعداد واحدهای ذخیره هوا یا DAC در جهان کم ولی به سرعت در حال رشد هستند. هم اکنون ۱۹ واحد فعال (بنا به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی ۲۷ واحد) در این زمینه در جهان وجود دارد و ۱۳۰ طرح هم در مراحل توسعه هستند. پانل بین دولتی تغییرات اقلیمی (IPCC) یکی از الزامات تامین اهداف مهار تغییرات اقلیمی را جداسازی کربن اعلام کرده است. برای نگه داشتن میزان افزایش دما تا سطح ۱.۵ درجه سلسیوس و یا کمتر، نیاز است تا سال ۲۰۵۰، سالانه ۱۰ گیگاتن دی اکسید کربن حذف شود.